dieetshakes snel afvallen

Snel afvallen met dieetshakes

Misschien wil je afvallen maar heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Dat is helemaal niet nodig. Als je gewoon beweegt en af en toe een klein stukje gaat wandelen kan je vrij snel afvallen. Het helpt natuurlijk om meer te bewegen. Maar als je last hebt van overgewicht, dan komt dat voornamelijk door je eetpatroon.

Er zijn talloze dieeten, sommige zijn zeer effectief maar erg ongezond. Andere dieeten zijn gewoonweg niet vol te houden omdat ze erg moeilijk vol te houden zijn. Niemand wilt de hele dag honger hebben. De oplossing, verlies snel gewicht door naast gezond eten enkele maaltijden te vervangen met lekkere, gezonde dieetshakes.

Wil je weten waarom afvallen met shakes de beste manier is om snel gewicht te verliezen? Lees dan dit artikel even door!

Hoe mensen snel afvallen

dieetshake afvallenIn Nederland kampt meer dan de helft van alle volwassenen met overgewicht. Heb jij ook last van overgewicht? Dan doe je er verstandig aan om daar iets aan te doen. Op deze website leggen wij je precies uit wat je het beste kan doen om gezond en snel af te vallen.

Veel mensen doen hun best om op gewicht te blijven of om gewicht te verliezen. Ze pakken de fiets naar hun werk in plaats van de auto. Sommige gaan voor het eten een half uur wandelen om de verbranding op gang te helpen. En er zijn mensen die suiker en ongezonde vetten zoveel mogelijk vermijden. Naast iets meer bewegen zijn er talloze dieeten, de lijst met bekende dieeten bestaat uit vele honderden soorten. Helaas werken de meeste dieeten niet.

Mensen zijn allemaal verschillend, lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Een dieet dat wonderbaarlijk lijkt te werken voor iemand, kan voor een ander ondoenlijk zijn. Sommige mensen hebben een hele snelle verbranding, anderen niet. De zoektocht naar het perfecte dieet houdt hier gelukkig op. Afvallen met shakes is namelijk geschikt voor iedereen. Je krijgt een afgemeten hoeveelheid gezonde voedingsstoffen binnen en zult amper tot geen last hebben van trek.

Hoe voorkom je dat je meer eet dan je verbrand?

Je kan op 3 verschillende manieren afvallen. Je kan minder eten. Als je minder eet dan je lichaam verbruikt, zul je gegarandeerd afvallen. Dit is echter een lastige manier om af te vallen omdat je kampt met trek, je wilt contant iets eten.

Een andere manier is door meer te bewegen. Door naar de sportschool te gaan, te fietsen of vaak een lange wandeling te maken. Je verbrand dan makkelijker wat je eet. Als je gezond eet en veel beweegt, kan je heel snel afvallen.

De beste manier om af te vallen is door regelmatig te bewegen. Een wandeling van een half uurtje per dag kan al wonderen doen. Daarnaast vervang je 2 maaltijden met shakes. En, je eet dagelijks enkele gezonde dingen, zoals een handvol nootjes, kwark of yogurt en een kleine portie vetarme vis. Dankzij de shakes krijg je vele gezonde voedingsstoffen binnen en zal je geen trekgevoelens hebben. Shakes zijn namelijk zeer verzadigend en geven je een vol gevoel, de behoefte om meer te eten is er niet.

Vervang maaltijden met dieet shakes

Een shake is een uitstekende vervanger voor een maaltijd. Maar, je kan ook meerdere maaltijden per dag vervangen met een ideetshake. Als je in de middag gewoonlijk 4 boterhammen eet en deze maaltijd vervangt met een shake, is er al een enorm verschil. Je krijgt dan minder calorieën binnen maar hebt toch een verzadigd gevoel. Het is aan te raden om op deze manier te beginnen. Vervang een gewone maaltijd met een shake en eet verder gewoon gezond.

Na een week kan je dan een tweede maaltijd vervangen met een shake. Het is uiteindelijk aan te raden om zowel tijdens ontbijt, lunch als het diner een shake te gebruiken als maaltijdvervanger. Maar, het is daarnaast toch noodzakelijk om als tussendoortje kleine hoeveelheden gezond eten tot je te nemen. Als je uitsluitend shakes neemt, en geen gewoon gezond voedsel, krijgt je lichaam veel te weinig calorieën binnen.

Een shakedieet voorbeeld

Het is dus niet aan te raden om alleen maar shakes te gebruiken. Je zult je door een gebrek aan calorieën sneller moe voelen. Ook val je minder snel af, je lichaam gaat in een soort spaarstand, waardoor er minder calorieën worden verbrand. Gewoon gezond eten is dus echt een must als je een shake dieet volgt. Zie hieronder een overzicht van wat je aan vast voedsel tot je zou kunnen nemen om de dieetshakes aan te vullen.

  • Ontbijt – Neem een dieetshake
  • Tussendoor – Een kommetje magere kwark of yogurt
  • Lunch – Dieetshake
  • Tussendoor – 50 – 100 gram nootjes
  • Diner – Zilvervlies rijst met kip of magere vis en groeten
  • Tussendoor – 2 plakjes kaas of 100 gram nootjes

Ga niet van alles eten en drinken

Een dieetshake kan je helpen om heel snel af te vallen. Maar het is geen wondermiddel. Je kan niet naast de shakes onbeperkt patat, chocolade en andere dingen gaan eten. Dan val je niet af, dan kom je aan. Eet vast, gezond voedsel dat vet- en suikerarm is. Een appel is uitstekend, een reep chocolade natuurlijk niet.

Welke skakes passen bij je?

Er zijn vele fabrikanten van shakes, en dieetshakes zijn overal te verkrijgen, zelfs in de supermarkt of bij de drogist. Over het algemeen is er niet al te veel verschil tussen shakes. Een dieetshake bevat veelal weinig calorieën en suikers en bevat veel eiwitten. Het is wel een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden kunstmatige zoetstoffen walgelijk. In dat geval moet je goed kijken of een dieetshake Sorbitol, Acesulfaam-K of Aspartaam bevat. Er is een enorme lijst moet kunstmatige zoetstoffen. Die kan je hier bekijken.

Werkt afvallen met shakes wel?

Afvallen met dieetshakes werkt echt. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken, door onder andere universiteiten, is bewezen dat men makkelijker afvalt met behulp van shakes. Onder andere uit onderzoek door verschillende organisaties voor mensen met diabetis is duidelijk geworden dat shakes gezond en effectief zijn. Ze bevatten immers geen suikers en weinig tot geen vet. Het US National Library of Medicine National Institutes of Health heeft na langdurig onderzoek een artikel over uitgegeven over afvallen met shakes. Niet alleen bij overgewicht kan een gezonde shake helpen maar ook bij diabetis.

Afvallen met dieetshakes is makkelijk

shakes afvallenAls je iemand aan het einde van de dag vraagt wat ze precies hebben gegeten en gedronken, kunnen ze dat vaak niet precies opnoemen. Vraag je hoeveel calorieën ze ongeveer hebben gegeten dan kunnen ze meestal geen eens een schattig maken. Dat probleem heb je met dieetshakes niet. Je hoeft niet te tellen hoeveel calorieën je tot je neemt. Het aantal calorieën is per shake precies afgemeten en staat vermeld op de verpakking. Je weet dus altijd wat je aan calorieën verorberd. En, je weet dus ook of je teveel eet.

De voordelen van afvallen met shakes

Er zijn vele voordelen. Je weet bijna precies hoeveel calorieën je per dag tot je neemt. Heb je weinig tijd, dan is een shake fantastisch. Een beetje water of magere melk erbij, schudden of roeren en je maaltijd is klaar voor gebruik.

Bijna alle shakes bevatten noodzakelijke voedingsstoffen, waaronder mineralen en vitamines. Eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten zijn perfect afgemeten en bevatten precies wat je nodig hebt.

Sla je wel eens een maaltijd over om je bij de volgende maaltijd helemaal vol te eten? Met een shake is dat risico minder groot. Even mixen met water of melk, opdrinken en je hebt je maaltijd binnen.

Nadelen van dieetshakes
Na enige tijd kan het gaan vervelen. Twee a drie shakes per dag, met name als je altijd dezelfde smaak neemt, kan je gaan tegenstaan. Je kan dan gaan snakken naar gewoon, misschien wel vet voedsel. Probeer daarom te variëren met verschillende smaken. Je kan ook minder of meer melk of water toevoegen. De shake wordt dan dunner of dikker. Is een shake erg dun, dan is deze makkelijker om op te drinken. Gebruik je weinig melk of water dan kan je een dieetshake eten met een lepel.

Een ander nadeel is het kostenplaatje. Gewoon eten is in veel gevallen iets goedkoper. Als je serieus wilt afvallen met shakes kan je daarom kiezen voor een grote bulk hoeveelheid. Je koopt dan ineens veel poeder voor shakes maar de prijs is dan ook een stuk lager.

Enkele tips

Hieronder enkele tips nog wat sneller af te vallen.

Probeer meer te bewegen
Dankzij dieetshakes kan je heel snel afvallen. Maar door iets meer te bewegen, gaat het nog veel sneller. Probeer drie keer per week een uur te wandelen of ga naar een sportschool. Ben je geen sportief type? Pak dan de kleine dingen. Stofzuig wat vaker, tijdens het stofzuigen verbrand je ook calorieën. Neem geen lift maar pak de trap. Probeer voor een gewone maaltijd een half uurtje te wandelen. Je spijsvertering komt dan op gang, waardoor eten effectiever en makkelijker wordt verbrandt.

Kijk goed naar de prijs en vergelijk
Er zijn vele fabrikanten van shakes. In veel gevallen bevatten de dieetshakes toch dezelfde voedingsstoffen. Maar, de prijzen kunnen enorm varieeren. Je kan erg veel geld besparen door goed te vergelijken.

Niet overdrijven met calorieën
Sommige mensen willen zo snel afvallen dat ze te weinig calorieën tot zich nemen. Dit werkt niet. Je lichaam zal zich aanpassen en afvallen zal dan minder snel gaan. Spieren worden dan ook verbrandt. Probeer een afgemeten hoeveelheid calorieën tot je te nemen en eet je tussendoortjes en 1 gezonde maaltijd per dag.

Zonder suiker
Er zijn shakes te koop voor mensen die willen aankomen. Deze shakes bevatten vaak suikers, zoals druivensuiker. Dit soort shakes moet je dus absoluut niet kopen want dan kom je aan.

Slechte gezondheid?
Als je kampt met lichamelijke klachten, raadpleeg dan eerst een arts. Iemand met hartklachten kan beter niet zonder advies van een dietist beginnen met shakes.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x